Hozzávalók:
- 2-4 db Plantain
- olaj
Elkészítés:
A főzőbanánt kiszedem a héjából majd 4 darabra vágom majd forró olajban szép barnára kisütöm. Olyan egyszerű mint a tojás sütés.
Tipp: Általában rántottával szokták enni reggelire.
U.i: Köszönöm Katának aki Londonban megismertette velem ezt az ételkülönlegességet!
2012. szeptember 20., csütörtök
2012. július 16., hétfő
Anita spagetti pár perc alatt
Hozzávalók:
- spagetti tészta
- reszelt sajt
- mexikói zöldség mix
- kolbász vagy sucuk
- majonéz, ketchup
- wild rocket rucola = borsmustár zöldség
Elkészítés:
A tésztát elkészítjük. A zöldséget is külön. Majd egy tányérba spagetti tésztát szedünk ki és szórunk rá zöldség mixet! Utána Sucukot vagy kolbászt karikázunk amire reszelt sajtot szórunk. Megmikrózzuk addig kell amíg a sajt meg nem olvad. ( A kolbász vagy sucuk zsírja megízesíti az ételt )
Tálalás:
Majonézet ketchupot nyomhatunk rá majd szórjunk friss ruccolát a tetejére!
Képek hamarosan :)
2012. május 3., csütörtök
United Kindom London
Kedves olvasóim!
ismét sátrat bontotta és neki indultam a nagyvilágnak. Pontosan ezért sajnos nem igazán volt időm bemenni a konyhába.
2012. Március 24-én érkeztettem meg Londonba.
Üdvözlettel Londonból:
Anse Főzőcske blog írója:
Zékány Anita
2012. február 7., kedd
Vegyes vágott savanyúság
Hozzávalók:
1, savanyúság
- 1kg uborka
- 1 fej káposzta
- 8 db hagyma
- 1 kg paprika
- 2 kg zöld paradicsom ( ha nincs nem muszáj bele)
2, Alaplé:
- 2,5 dl 20 %-os ecet
- 8dkg só
- 10 dkg cukor
- 2 kávéskanál szalicil
- 2 kávéskanál borkén por
Elkészítés:
- Összekeverjük az apróra vágott uborkát, káposztát, hagymát, paprikát, zöld paradicsomot, utána bele kell rakni egy végleges edénybe ( Pl: műanyag hordó stb.)
- Az alaplé hozzávalóit összekevered és bele öntjük a műanyag hordóba.
- Összekevertük.
- Bármikor meg lehet ismételni míg az edény teli nem lesz! 3 nap múlva fogyasztható!
Köszönet édesanyámnak! Ez a recept tőle származik. :)
2012. február 6., hétfő
Édes vegyes vágott spagetti tésztával
Hozzávalók:
3 fej vörös hagyma
bors, só, pirospaprika
egy salátástálnyi vegyes vágott savanyúsàg
ketchup
olaj
(cukor)
spagetti tészta
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom. Olajban picit megpirítom. Pirospaprikát teszek bele, borsozom, sózom, ketchupot öntök rá tetszés szerint én körülbelül 2 kávés pohárnyit nyomtam bele. Ha édesebb szájú vagy akkor egy evőkanálnyi cukrot is tehetsz bele. Majd végül bele öntöm a vegyes vágottat és 10 percig után kész is.Spagetti tésztával tálalom.
Sztori: Édes szájú vagyok szeretem a különleges ízeket. Történt egyszer, hogy valami finomra vágytam , de nem sok mindent találtam a hűtőben. Szerencsémre, mert így született ez a csodálatos egyszerű, de nagyszerű recept. Természetesen finomabb ha húst is teszünk bele , de anélkül is kitűnő és fogyasztható! Én hús nélkül készíttetettem el amikor a fotót készítettem. Jó étvágyat kívánok hozzá!
3 fej vörös hagyma
bors, só, pirospaprika
egy salátástálnyi vegyes vágott savanyúsàg
ketchup
olaj
(cukor)
spagetti tészta
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom. Olajban picit megpirítom. Pirospaprikát teszek bele, borsozom, sózom, ketchupot öntök rá tetszés szerint én körülbelül 2 kávés pohárnyit nyomtam bele. Ha édesebb szájú vagy akkor egy evőkanálnyi cukrot is tehetsz bele. Majd végül bele öntöm a vegyes vágottat és 10 percig után kész is.Spagetti tésztával tálalom.
Sztori: Édes szájú vagyok szeretem a különleges ízeket. Történt egyszer, hogy valami finomra vágytam , de nem sok mindent találtam a hűtőben. Szerencsémre, mert így született ez a csodálatos egyszerű, de nagyszerű recept. Természetesen finomabb ha húst is teszünk bele , de anélkül is kitűnő és fogyasztható! Én hús nélkül készíttetettem el amikor a fotót készítettem. Jó étvágyat kívánok hozzá!
2012. január 24., kedd
Baghrir - marokkói palacsinta receptet szeretném nektek ajánlani
Saját tapasztalat alapján bátran ajánlom nektek ezt a palacsinta félét. Itthon kipróbálásra került. Édesanyámnak köszönhetően. Eléggé különleges az íze ennek a palacsintának. Nekem nagyon tetszett bármilyen lekvárral ajánlom. Személy szerint én anyukám által házilag elkészített meggy lekvárral ettem, de eltudom képzelni erdei gyümölcs lekvárral vagy barack lekvárral is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- 1,5 bögre búzaliszt
- 1,5 bögre búzadara
- 2 ek cukor
- 1 kk só
- 1 tojás
- 1 cs sütőpor
- 1 cs szárított élesztő
- 4,5 bögre langyos víz
Elkészítés:
- Egy tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd folyamatos keverés mellett hozzájuk adjuk a langyos vizet is. Az így kapott masszát vagy összeturmixoljuk, vagy robotgéppel addig keverjük, míg csomómentes, homogén állagú nem lesz. Az edényt letakarjuk és fél órára meleg helyre félretesszük.
- Az ez után következők szinte már teljesen megegyeznek a hagyományos palacsintasütéssel: egy serpenyőt és benne pár csepp olajat nagy lángon felforrósítunk (baghrir sütésnél tényleg fontos, hogy forró legyen a serpenyő, különben az 1.-2. darab még nem fog igazán jól sikerülni).
- A félretett tésztánkat elővesszük, és újra átkavarjuk (itt már nem használunk robotgépet), majd egy merőkanálnyit kimerünk belőle és a forró serpenyőbe öntjük. Egy gyors mozdulattal körbebillentjük a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen oszoljon el, majd kb. 3 percig hagyjuk sülni
A receptet a
http://www.nosalty.hu/recept/baghrir-marokkoi-palacsinta találtam Csicseriborsó nevű felhasznál töltötte fel. A linkre kattintva bővebb információ után olvashattok.
2011. december 27., kedd
Anse Pizza
( 2 személyre ) :
- 1 bögrényi liszt
- 1 csipetnyi élesztő
- víz
- olaj
- Feltétnek:
- baromfi párizsi
- pizza krém
- 1 kisebb hagyma felkarikázva
- sajt
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrom. ( liszt, élesztő, nem túl sok víz , kevés olaj) Utána lehet keleszteni, de én nem szoktam.
Kinyújtom a tésztát a tepsi formájára majd a tepsit lisztezem, hogy le ne ragadjon. Utána bele teszem a tésztát és pizza krémmel bekenem. Párizsit szeleteltem rá majd hagyma karikákat szétszedve tettem rá. Reszeltem rá sajtot majd 220C fokon kb. 30 percig sütöttem!
Ui: Anyukámtól kaptam karácsonyra a kis sütőt amiben sült a finom pizza! Köszi anya :) Sok hasznomra lesz még ez a kis masina!
A tésztához valókat összegyúrom. ( liszt, élesztő, nem túl sok víz , kevés olaj) Utána lehet keleszteni, de én nem szoktam.
Kinyújtom a tésztát a tepsi formájára majd a tepsit lisztezem, hogy le ne ragadjon. Utána bele teszem a tésztát és pizza krémmel bekenem. Párizsit szeleteltem rá majd hagyma karikákat szétszedve tettem rá. Reszeltem rá sajtot majd 220C fokon kb. 30 percig sütöttem!
Ui: Anyukámtól kaptam karácsonyra a kis sütőt amiben sült a finom pizza! Köszi anya :) Sok hasznomra lesz még ez a kis masina!
2011. december 5., hétfő
Rakott csirkehús

csirkehús ( csirkemell vagy csirke comb)
só, bors, paprika (Isot paprika pici, de elhagyható)
3 tojás
1 fej hagyma
500g tészta
olaj
1 gerezd fokhagyma
tejföl
Elkészítés:
A húst apróra vágom. Olajban megdinsztelem az apróra vágott vörös hagymát aztán bele teszem a piros paprikát utána hozzá teszem a feldarabolt csirkehúst. Vizet öntök rá, annyit, hogy ellepje. Ha felfőtt sózom, borsozom ( Isot paparikát teszek bele) . Bele teszem az apróra vágott fokhagymát rá ütök 3 tojást amit gyorsan elkeverek a szaftban. Körülbelül 25- 30 percig főzöm. Közben a tésztát elkészítem. Majd amikor minden kész egy magasabb edénybe bele teszek egy sor tésztát egy sor szószt aztán újra egy szósz tésztát egy sor szószt. Addig ismétlem míg el nem fogy majd a tetejét tejföllel bekenem és mehet az előhűtött sütőbe légkeverés 130 C. 20 perc. A sütő rész is kihagyható, de akkor nem pirul meg a teteje.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)