2012. február 7., kedd

Vegyes vágott savanyúság

Hozzávalók:

1, savanyúság
  • 1kg uborka
  • 1 fej káposzta
  • 8 db hagyma
  • 1 kg paprika
  • 2 kg zöld paradicsom  ( ha nincs nem muszáj bele)

2, Alaplé:
  • 2,5 dl 20 %-os ecet
  • 8dkg só
  • 10 dkg cukor
  • 2 kávéskanál szalicil
  • 2 kávéskanál borkén por

Elkészítés:

  1. Összekeverjük az apróra vágott  uborkát, káposztát, hagymát, paprikát, zöld paradicsomot, utána bele kell rakni egy végleges edénybe ( Pl: műanyag hordó stb.)
  2. Az alaplé hozzávalóit összekevered és bele öntjük a műanyag hordóba. 
  3. Összekevertük. 
  4. Bármikor meg lehet ismételni míg az edény teli nem lesz! 3 nap múlva fogyasztható!
Köszönet édesanyámnak! Ez a recept tőle származik. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése