2012. január 24., kedd

Baghrir - marokkói palacsinta receptet szeretném nektek ajánlani

Saját tapasztalat alapján bátran ajánlom nektek ezt a palacsinta félét. Itthon kipróbálásra került. Édesanyámnak köszönhetően. Eléggé különleges az íze ennek a palacsintának. Nekem nagyon tetszett bármilyen lekvárral ajánlom. Személy szerint én anyukám által házilag elkészített meggy lekvárral ettem, de eltudom képzelni erdei gyümölcs lekvárral vagy barack lekvárral is.
Hozzávalók:
  • 1,5 bögre búzaliszt
  • 1,5 bögre búzadara
  • 2 ek cukor
  • 1 kk só
  • 1 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs szárított élesztő
  • 4,5 bögre langyos víz
1 bögre: 3 dl

Elkészítés:
  1. Egy tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd folyamatos keverés mellett hozzájuk adjuk a langyos vizet is. Az így kapott masszát vagy összeturmixoljuk, vagy robotgéppel addig keverjük, míg csomómentes, homogén állagú nem lesz. Az edényt letakarjuk és fél órára meleg helyre félretesszük.
  2. Az ez után következők szinte már teljesen megegyeznek a hagyományos palacsintasütéssel: egy serpenyőt és benne pár csepp olajat nagy lángon felforrósítunk (baghrir sütésnél tényleg fontos, hogy forró legyen a serpenyő, különben az 1.-2. darab még nem fog igazán jól sikerülni).
  3. A félretett tésztánkat elővesszük, és újra átkavarjuk (itt már nem használunk robotgépet), majd egy merőkanálnyit kimerünk belőle és a forró serpenyőbe öntjük. Egy gyors mozdulattal körbebillentjük a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen oszoljon el, majd kb. 3 percig hagyjuk sülni
A sütést addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.

A receptet a  http://www.nosalty.hu/recept/baghrir-marokkoi-palacsinta  találtam Csicseriborsó nevű  felhasznál töltötte fel. A linkre kattintva bővebb információ után olvashattok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése