2011. december 27., kedd

Anse Pizza

Hozzávalók:  
( 2 személyre ) :

  • 1 bögrényi liszt
  • 1 csipetnyi élesztő
  • víz
  • olaj
  • Feltétnek:
  • baromfi párizsi
  • pizza krém
  • 1 kisebb hagyma felkarikázva 
  • sajt
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrom. ( liszt, élesztő, nem túl sok víz , kevés olaj) Utána lehet keleszteni, de én nem szoktam. 
Kinyújtom a tésztát a tepsi formájára majd a tepsit lisztezem, hogy le ne ragadjon. Utána bele teszem a tésztát és pizza krémmel bekenem. Párizsit szeleteltem rá majd hagyma karikákat szétszedve tettem rá. Reszeltem rá sajtot majd 220C fokon kb. 30 percig sütöttem!
Ui: Anyukámtól kaptam karácsonyra a kis sütőt amiben sült a finom pizza! Köszi anya :) Sok hasznomra lesz még ez a kis masina!


2011. december 5., hétfő

Rakott csirkehús

Hozzávalók:
csirkehús ( csirkemell vagy csirke comb)
só, bors, paprika (Isot paprika pici, de elhagyható)
3 tojás
1 fej hagyma
500g tészta
olaj
1 gerezd fokhagyma
tejföl

Elkészítés:
A húst apróra vágom. Olajban megdinsztelem az apróra vágott vörös hagymát aztán bele teszem a piros paprikát utána hozzá teszem a feldarabolt csirkehúst. Vizet öntök rá, annyit, hogy ellepje. Ha felfőtt sózom, borsozom ( Isot paparikát teszek bele) . Bele teszem az apróra vágott fokhagymát rá ütök 3 tojást amit gyorsan elkeverek a szaftban. Körülbelül 25- 30 percig főzöm. Közben a tésztát elkészítem. Majd amikor minden kész egy magasabb edénybe bele teszek egy sor tésztát egy sor szószt aztán újra egy szósz tésztát egy sor szószt. Addig ismétlem míg el nem fogy majd a tetejét tejföllel bekenem és mehet az előhűtött sütőbe légkeverés 130 C. 20 perc. A sütő rész is kihagyható, de akkor nem pirul meg a teteje.

2011. november 24., csütörtök

Sport szelet

Hozzávalók:
0,50 dkg darált háztartási keksz
1 kocka ráma
1 rumaroma (elhagyható)
20 dkg kristálycukor
2 ek. kakaópor
1 csokibevonó.
3dl tej
Olaj a csokimázhoz

Elkészítés:
A kekszet a ramaval szétmorzsolod, 2dl tejet felmelegítem a cukorral,aztán a 2 kanál kakaóporral elkeverem és beleöntöm a rumaromát összekeverem,aztán ráöntöm a kekszes vajra és összekeverem belenyomkodom 1 műanyag tálcára és mikor kihült a tetejére ráöntöm a csokimázt és hűtőbe teszem majd kis idő múlva szeletelem.

Tipp:  A étcsoki megolvasztásakor az étcsokiba pici olajat öntöttem és jól összekevertem így sokkal jobban eloszlatható a csoki a süti tetején.

Sztori: Az eredeti receptet a nagynénémtől kaptam, de én egy kicsit átgyúrtam, mert nekem speciel több tejre volt szükségem. Én rumaromát sem tettem bele.

2011. november 21., hétfő

Anse Spagetti

Hozzávalók:
Bors,só,
2 evőkanálnyi sűrített paradicsom
250 g darált marhahús
5 db paradicsom
3 evőkanál ketchup
Olívaolaj
1 fej vöröshagyma


Elkészítés:
A hagymát és a paradicsomot apró darabokra vágjuk. Olajban megdinsztelem az apróra vágott vörös hagymát. Amikor üveges a hagyma bele teszem az apróra vágott paradicsomot. Tovább főzzük addig amíg szét nem málik a paradicsom benne. Aztán bele teszem a húst és sózom, borsozom. Majd végül 3 evőkanál ketchupot és 2 evőkanál sűrített paradicsomot teszek bele.

Sztori: Valami mást szerettem volna a terítékre olyasmit amit eltér a megszokottól. Így jött, hogy csinálok Spagettit, de valahogy az én hűn szeretett ízvilágomat akartam bele vinni a dologba. Így találtam ki ezt a Spagettit. Tehát saját szerzemény. Kicsit engem emlékeztet a Lamachun tetején lévő hús izére amit egyébként is imádunk a párommal. Remélem mindenkinek nagyon ízleni fog aki elkészíti. A tetejére sajtot reszeltem. A tésztára olívaolajat öntöttem egy picit így nem állt össze.

2011. november 17., csütörtök

Laskagombával és tojással töltött csirkecomb

Hozzávalók:
- 2 db csirkecomb
- kevés laskagomba
- 2 db tojás
- fűszerkeverék szárnyas ételekhez
-só, olaj, pirospaprika


Elkészítés:
1,Töltelék:
A gombát felaprítjuk majd megpárolom olajban majd picit pirospaprikát, sót szórók rá. Vízben a tojást megfőzzük a vízbe tegyünk sót. Aztán a tojást apró darabokra vágjuk. Az elkészült gombát egy műanyag tálban összekeverjük a tojással.
2, A csirkecombot megtakarítjuk majd a bőr alá megtöltöm a töltelékkel a csirkecombot. Majd fűszerkeverékkel és olajjal jól bekenem. A serpenyőbe bőven öntök olajat. ( nem kell, hogy ellepje a húst ) 1cm magasságig öntöttem kb.Aztán kisütöm a csirkecombot. Én lefedtem fedővel is. 

2011. november 15., kedd

Marhamáj pörkölt

Hozzávalók:
- 500g Marhamáj
- 1 fej vörös hagyma
- Olaj
- piros paprika
- bors
- só
- 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Olajban megdinsztelem az apróra vágott vörös hagymát aztán bele teszem a piros paprikát utána hozzá teszem a feldarabolt májat. Vizet öntök rá, annyit, hogy ellepje. Ha felfőtt sózom, borsozom. Bele teszem az apróra vágott fokhagymát. Körülbelül 25- 30 percig főzöm.

Tipp: Én tettem bele egy kis kakukkfűt is.

2011. november 14., hétfő

Gomba pörkölt nokedlivel

Gomba pörkölt:
Hozzávalók:

  • 300 g gomba (én Laskagombával és Csiperkegombával készítettem vegyesen )
  • 1 zöldpaprika
  • 1 fej hagyma
  • bors, só , pirospaprika
  • egy késhegynyi fokhagymapor
Elkészítés:
A hagymát meghámozom, apróra vágom és megdinsztelem olajban vagy teavajban. Utána pirospaprikát szórok rá majd bele teszem a megpucolt apróra vágott gombát és sóval, borssal, fokhagymaporral ízesítem. Végül bele teszem az apróra vágott zöldpaprikát. Ha a gomba nem ereszt levet pici vizet önthetünk rá.

Nokedli:
Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 2 tojás
  • víz
Elkészítés:
Összekeverjük és forró vízbe bele szaggatjuk. Majd amikor megfőtt leszűrjük. Kicsi olajat vagy szaftot önthetünk rá, hogy ne álljon össze.

Répa saláta

Hozzávalók:

  • 5 darab répa
  • cukor
  • ásványvíz


Elkészítés: 

A répát megtakarítom megpucolom és lereszelem.
Bele teszem egy salátástálba. Felöntöm vízzel éppen, hogy csak ellepje a lereszelt répát majd cukorral édesítem tetszés szerint. Utána hűtőbe teszem, hagyom állni egy órát majd tálalhatom.

Tipp: Aki még szeretné bővíteni az reszelhet mellé egy kis almát is.