2011. november 14., hétfő

Gomba pörkölt nokedlivel

Gomba pörkölt:
Hozzávalók:

  • 300 g gomba (én Laskagombával és Csiperkegombával készítettem vegyesen )
  • 1 zöldpaprika
  • 1 fej hagyma
  • bors, só , pirospaprika
  • egy késhegynyi fokhagymapor
Elkészítés:
A hagymát meghámozom, apróra vágom és megdinsztelem olajban vagy teavajban. Utána pirospaprikát szórok rá majd bele teszem a megpucolt apróra vágott gombát és sóval, borssal, fokhagymaporral ízesítem. Végül bele teszem az apróra vágott zöldpaprikát. Ha a gomba nem ereszt levet pici vizet önthetünk rá.

Nokedli:
Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 2 tojás
  • víz
Elkészítés:
Összekeverjük és forró vízbe bele szaggatjuk. Majd amikor megfőtt leszűrjük. Kicsi olajat vagy szaftot önthetünk rá, hogy ne álljon össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése