2011. november 8., kedd

Égetett cukor

Hozzávalók: 

Cukor mennyiségtől függ
Margarin
Magvak amit szeretnél azt teszel bele, de nem feltétlen szükséges.


Elkészítés: 

Gázon megolvasztjuk a cukrot. Egy fém tálcát bekenünk margarinnal majd rászórunk magvakat. Amikor a cukor cseppfolyós ráöntjük a fémtárcára. Amikor kihűlt összetörjük nagyobb darabokra utána fogyaszthatjuk.


Tipp: Kitűnő ajándék illetve super nassolni való :)

4 megjegyzés:

  1. Már elnézést, de úgy látom, hogy két blog és két felhasználó keveredik, vagy te vagy ugyanaz, Anse és Anita. Mindkét blogger ide mutat... no ez persze nem baj.

    Ilyent fogok készíteni, ez a karamell, illetve ha a magok benne vannak, akkor grillázs, bár ahogy emlékszem, édesanyám egyben sütötte, tehát a magok is megpirultak (bár azt le kellett robbantani az edény aljáról).

    VálaszTörlés
  2. Akkor elárulok egy titkot. Anse ez a név úgy jött létre, hogy az én nevem Anita a barátomé pedig Seyda. Mivel neki főzök rengeteget, mert szereti a hasát ezért úgy gondoltam legyen részese a blogom névadásában. Így a nevünk első két betűjét olvastam össze. An mint Anita Se mint Seyda. Együtt Anse :) A blog tulaja én vagyok: Anita és én is szerkezgetek itt mindent. :)
    Én úgy készítem az égetett cukrot, hogy utána nem kell órákig takarítani. A cukrot miután tálcára öntöttem ahogy írtam a receptben az előre ki kell vajazni, hogy ne ragadjon bele. Na, de aztán az amiben felhevítettem a cukrot , hogy szépen eltakarítsam vizet öntök hozzá és a rezsómon melegítem tovább szépen leolvad a cukor a tálról a vízbe és egyszerűbb így elmosni is :)

    VálaszTörlés
  3. Remélem szereti a család! Nálunk nagyon kapós volt!

    VálaszTörlés