2011. augusztus 4., csütörtök

Marha meggy szósszal és krumplipürével

Hozzávalók:
  • tej
  • cukor
  • 2 csomag meggy puding por
  • víz
  • 1 meggy befőtt
  • krumpli
  • vaj
  • tej
    A meggy szóssz:
    A mag nélküli meggy befőttöt egy kis vízzel felhígitjuk. ( a meggy levet is bele ötjük ) Közben a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel egy másik tálban. Majd amikor felfort a vízzel elkevert meggy befőtt hozzáadjuk a hideg tejjel elkevert pudingot. Aztán tovább főzzük. Ha nem lett eleggé sűrű akkor egy kis lisztet lehet hozzá tenni.

    A marha:
    A marhát kis olajban elkezdjük kisütni amikor fehér öntünk rá egy kis vizet. Majd borsozzuk, sózzuk és hadjuk átsülni.

    A krumplipüré:
    Meghámozzuk és vízben megfőzzük, sózzuk. Majd összetörjük és adunk hozzá vajat.

    Együtt tálaljuk. Egy kanál kruplipüré és 1 szelet marha egy kis szósszal.

      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése