2011. július 30., szombat

Izgara köfte - Marhahúsos fasírt

Török étel. A barátom egyik kedvenc étele. Seyda anyukájától származik a recept. A barátom angolra fordította, majd én magyarra :). Így született meg a magyar verzió :).Egyik érdekessége, hogy egy török fűszert be kell hozzá szerezni, mert a magyar konyhában nem található meg.

Isot paprika: A csilihez hasonló török törött paprikadarabok, melyeknek azonban nincsen olyan erős utóhatása a szájban.
Beszerezhető: török élelmiszerboltokban.

Hozzávalók: 4 főre
75 dkg darált marhahús
1 fej hagyma
2 szelet szikkadt kenyér
bors, só, kömény
napraforgó olaj
Isot paprika

Elkészítés:
  1. A 2 szelet szikkadt kenyeret a héjától megfosztjuk, egy tál vízbe beáztatjuk, majd áztatás után jól kinyomkodjuk.
  2. Az 1 fej hagymát lereszeljük, összekeverjük a darált hússal, a kenyérrel, és alaposan átgyúrjuk.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, Isot paprikával.
  4. Majd lapos vagy henger alakú fasírtokat formálunk belőle, és olajban kisütjük.

1 megjegyzés: