2020. május 26., kedd

Sült csirkecomb Boszi csókkal

Hozzávalók:
  • 6 db felső comb
  • Boszi csók vagy Boszi csók extra
  • bors, fűszerkeverék sűltekhez
  • rozmaring  
  • olaj
  • sütő zacskó
körethez:
  • rizs vagy krumpli köretnek
  • olaj


Elkészítés:

A combokat megtakarítom majd átmosom. 1 tálba helyezem a húst amiben kényelmesen tudom fűszerezni.
A csirke fűszerkeverékből annyit teszek, hogy megfesse a combokat. Lásd a mellékelt képen, majd megszórom rozmaringgal. Öntök rá egy kis napraforgó olajat, közben jól beledörzsölöm a fűszereket.
Sütőzacskóba teszem a húst és 1 órán át sütöm 160 fokon hőlégkeverésen ( míg a hús átsűl és elkezd pirulni.),   majd a sütőzacskót szétvágjuk, hogy kitudjuk hajtogatni, combonként megkenjük 1-2 kanál Boszi csókkal vagy Boszi csók extrával. Majd visszatesszük a sütőbe még 15 percre amíg megpirul egy picit. 

Köretnek törtkrumplit vagy rizst ajánlok.

A Boszi csók egy enyhén csípős, édes pikáns ízt ad neki, míg a Boszi csók extra egy erősebb, csípősebb változata ugyanennek a szósznak.A Boszi csók Habanero chilipaprikát tartalmaz egyébb összetevők mellett.
 A szósz az An Chili Garden terméke amit itt tudtok elérni, beszerezni: https://www.facebook.com/garden.anchili.3



2019. augusztus 7., szerda

Gomolya Ibolya nénje receptje alapján



Hozzávalók 
  • 5l házi tej 
  • Só 
  • Kb 3 evőkanál 10%-os ételecet 
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • aszalt gyümölcs

Elkészítés:
    Felforraljuk a tejet majd levesszük a gázról. A savanyító anyagot evőkanalanként belekeverjük. Jól keverjük meg. Kanalanként keverés után picit várjunk, hogy összehúzza a tejet. Kb 3 kanál után látni, hogy szétválik. Világos savóra meg fehér szemcsékre. Egy szűrőbe egy duplára hajtott textil ruhán keresztűl átszűrjük. Még forrón izesíthetjük ízlés szerint sóval, borssal valamint tehetünk bele aszalt gyümölcsöt. Fakanállal átkeverjük majd kis gömböt formálva a kilogó ruhán át körbekötjük majd felakasztjuk egy tál felé szobahőmérsékletre. 4-5 óra múlva kicsomagolva hűtőben fóliával takarva tároljuk majd tálaljuk. 

2017. január 8., vasárnap

Anse főzőcske májas falatkái

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
1 bögre tej
1 kanál száraz èlesztő
1 teáskanál só
Fèl teáskanál cukor
1 kanál napraforgó olaj
1 máj vagy baromfi konzerv
Ketchup

Elkèszìtès:
A lisztet, tejet, èlesztőt, sót, cukrot, olajat jól összegyurjuk majd lefedjük egy ruhával ès állni hadjuk fèl órát ami után kinyújtjuk 4-5 mm-es lapra nyujtjuk.
Kockakra vagjuk a lapot majd bekenjuk ketchuppal mindeggyik lapot. Majkremmet kenunk minden masodik lapra majd összeforgatjuk a lapokat és bevagdossuk. A bevagdosot darabokon kettőt forditunk igy csavartnak látszik.  175C° -on sűtjük mìg meg nem barnul egy picit. Szemelyszerint amikor felig átsűltnek lattam èn megforgattam, hogy jól átsűljön, de csak azért, mert sajnos egy kis elektromos sűtőben sűtőttem.

2016. szeptember 21., szerda

Oregánós joghurtos csirkemell olìvabogyóval

Hozzàvalók:
Fél kg csirkemell
Oreganó, bazsalikom. Majoranna

Fekete és zöld olivabogyó
Joghurt
Trapistasajt
1 fej Vöröshagyma

Elkészìtés:
A hagymát apròra vágjuk majd megdìnsztoljuk. A kockára vágott csirkemellet hozzá adjuk és barnàra pirìtjuk. Ìzesìtem egy csipetnyi sòval, bazsalikommal, majorannàval, oregánóval. Leöntöm joghurttal és hozzà adok egy kis reszelt sajtott. Olìvabogyókat felszeletelem és megmosom majd hozzà adom a csirkemelhez majd egy perc vàrakozàs utàn tàllalom rizzsel a kész ételt! Jó étvàgyat!

2016. július 8., péntek

Tejfölös csirkemell tésztával

Hozzàvalók:
1 fej vöröshagyma
Fél kg csirkemell
Só, bors, pirospaprika
Bazsalikom, oregano
Petrezselyem
Tejföl
Tészta
Sajt
Olaj

Elkészìtés:

1, A hagymàt megdinsztoljuk majd a felkockàzott húst hozzà adjuk. Amikor a hús fehér fűszerezzük. ( só, bors, két csipetnyi pirospaprika, bazsalikom, oregano) Amikor a hús àtfőtt akkor a gàzrol levesszük és félretesszük.

2, A tésztàt sós, olajos vìzben megfőzzük. Amikor kész leszürjük majd félretesszük.

3, Egy tànyérba sajtot reszelünk majd félre tesszük.

4, Az elkészült húst, tésztàt összekeverjük tejfölel majd petrezselymet adunk hozzà. Jól összedolgozzuk.

5, A tetejére ràszórjuk a sajtot szépen egyenletesen majd sűtőben sütjük addig mìg a sajt szépen megpirul a tetején.

4, Az összekeverés előtt 


6, Jó étvàgyat!

2016. június 17., péntek

Ribizlis frissitő ital

Hozzàvalók:
* 1 zacskó ribizli
* cukor (elhagyható)
* vìz

Elkészìtés:
* a ribizket megmosom, leszemezem
* beleteszem egy bögrébe
* összetöröm villàval
* cukrozom, vizzel felöntöm

Hűtőbe teszem vagy egyből tàlalom. Ìzlés kérdése. Jó egészséget kìvànok hozzà!

2016. február 11., csütörtök

Tejfölös oregánós csirkemell brokkolival

Hozzàvalók:

fél kg csirkemell
2 kisebb fej brokkoli
Tészta
400g tejföl
Só, oregànó

Elkészìtés:

Megfőzöm a tésztàt, megpárolom a kisebb darabokra vàgott brokkolit.
Egy serpenyőben olajban elkészìtem a csirkemellett majd amikor àtfőtt akkor sózom és oregànót szórok rà jó bőven majd ràöntöm a tejfölt, amikor felrottyan leveszem a gàzról és összekeverem a tésztàval és a brokkolival! Frissen tàlalaljuk, mert akkor az igazi a legfinomabb!!!

2016. január 26., kedd

Anse Rakott karfiol füstölt virslivel

Hozzàvalòk:


  • 10 db füstölt virsli 
  • 10 tojás
  • 1-2 fej karfiol
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 bögre rizs
  • Olaj
  • Tejföl
  • Margarin
  • Só, bors, pirospaprika





Elkészítés

1. A hagymát felaprítom majd olajban megdìsztolom majd hozzáadjuk a felszeletelt füstölt virslit. Pici vizet öntök rà. Pirospaprikàval, borssal fűszerezem. Sózom. Pàr perc főzés utàn leveszem a gàzról és félreteszem.
2. A tojàst forró sós vìzbe teszem majd mikor megfőtt leveszem a gàzról és a tojáshéjt eltàvolìtom majd ezt is félreteszem.
3. A rizset elkészìtem. Forró olajba megpirítom majd az 1 bögre rizshez 3 pohàr vizet öntök. Sózom majd mikor elfőtt a vìz a rizs kész is és félreteszem.
4, A karfiolt kis csokrokra vàgom majd forró sós vìzben 5 percig főzöm. Főzés utàn leszűröm majd félreteszem.
5. Egy üvegtàlat kikenek margarinnal. Majd rétegesen felépítem. Az első réteg az apróra vàgott karfiol rá rizset teszek majd a pörkölt alapos füstölt virsliből teszek egy rétegnyit a tàlba.
6, A virsli tetejére tojàst karikázok majd az egészet megismételhetjük mìg el nem fogy az alapanyag.
7. A legtetejére tejfölt kenek. Majd foliàval lefedem és beteszem előmelegített sütőbe 25 percre 180 C fokon.

Jó étvàgyat! Fogyasszátok egészséggel!!!