2017. január 8., vasárnap

Anse főzőcske májas falatkái

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
1 bögre tej
1 kanál száraz èlesztő
1 teáskanál só
Fèl teáskanál cukor
1 kanál napraforgó olaj
1 máj vagy baromfi konzerv
Ketchup

Elkèszìtès:
A lisztet, tejet, èlesztőt, sót, cukrot, olajat jól összegyurjuk majd lefedjük egy ruhával ès állni hadjuk fèl órát ami után kinyújtjuk 4-5 mm-es lapra nyujtjuk.
Kockakra vagjuk a lapot majd bekenjuk ketchuppal mindeggyik lapot. Majkremmet kenunk minden masodik lapra majd összeforgatjuk a lapokat és bevagdossuk. A bevagdosot darabokon kettőt forditunk igy csavartnak látszik.  175C° -on sűtjük mìg meg nem barnul egy picit. Szemelyszerint amikor felig átsűltnek lattam èn megforgattam, hogy jól átsűljön, de csak azért, mert sajnos egy kis elektromos sűtőben sűtőttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése