2019. augusztus 7., szerda

Gomolya Ibolya nénje receptje alapján



Hozzávalók 
  • 5l házi tej 
  • Só 
  • Kb 3 evőkanál 10%-os ételecet 
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • aszalt gyümölcs

Elkészítés:
    Felforraljuk a tejet majd levesszük a gázról. A savanyító anyagot evőkanalanként belekeverjük. Jól keverjük meg. Kanalanként keverés után picit várjunk, hogy összehúzza a tejet. Kb 3 kanál után látni, hogy szétválik. Világos savóra meg fehér szemcsékre. Egy szűrőbe egy duplára hajtott textil ruhán keresztűl átszűrjük. Még forrón izesíthetjük ízlés szerint sóval, borssal valamint tehetünk bele aszalt gyümölcsöt. Fakanállal átkeverjük majd kis gömböt formálva a kilogó ruhán át körbekötjük majd felakasztjuk egy tál felé szobahőmérsékletre. 4-5 óra múlva kicsomagolva hűtőben fóliával takarva tároljuk majd tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése