2011. december 5., hétfő

Rakott csirkehús

Hozzávalók:
csirkehús ( csirkemell vagy csirke comb)
só, bors, paprika (Isot paprika pici, de elhagyható)
3 tojás
1 fej hagyma
500g tészta
olaj
1 gerezd fokhagyma
tejföl

Elkészítés:
A húst apróra vágom. Olajban megdinsztelem az apróra vágott vörös hagymát aztán bele teszem a piros paprikát utána hozzá teszem a feldarabolt csirkehúst. Vizet öntök rá, annyit, hogy ellepje. Ha felfőtt sózom, borsozom ( Isot paparikát teszek bele) . Bele teszem az apróra vágott fokhagymát rá ütök 3 tojást amit gyorsan elkeverek a szaftban. Körülbelül 25- 30 percig főzöm. Közben a tésztát elkészítem. Majd amikor minden kész egy magasabb edénybe bele teszek egy sor tésztát egy sor szószt aztán újra egy szósz tésztát egy sor szószt. Addig ismétlem míg el nem fogy majd a tetejét tejföllel bekenem és mehet az előhűtött sütőbe légkeverés 130 C. 20 perc. A sütő rész is kihagyható, de akkor nem pirul meg a teteje.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik! Egyszerű és nagyszerű! Én még reszelnék rá egy kevés sajtot is, mielőtt betolom a sütőbe!:) Ki fogom próbálni, a receptet mentettem! Köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia köszönöm szépen igen azt is lehet csak nekem pont nem volt a hűtőmben, majd írd meg, hogy sikerült! :)

    VálaszTörlés