2013. április 30., kedd

Rozmaringos hagymával és tojással töltött csirke olívaolajjal


Hozzávalók: 

  • 1 fej vöröshagyma 
  • 1-2 főtt tojás
  • olívaolaj
  • 2-3 ág (friss) rozmaring (szárított is jó)
  • fűszerkeverék sült csirkéhez 
  • 1 egész csirke


Elkészítés: A csirkét megmossuk megtakarítjuk majd a rozmaringot megmossuk és leszedjük az ágról az apró tűszerű leveleket amit fűszerkeverékkel és olívaolajjal összekeverünk az így kapott pácban megforgatjuk a csirkét. Gondosan figyelve, hogy a szárnya alatt és belülről is érje a csirkét a pác. A tojást felszeleteljük a hagymát 4 felé vágjuk majd megtömjük vele a csirkét. A maradék rozmaringot szépen a csirke szárnyai alá tesszük így jól érintkezik a hússal. Önthetünk rá még egy kis olívaolajat és egy csepp vizet a csirke alá, hogy jó kis szaftot kapjunk. Egy órát sütjük majd tálalás után jóízűen fogyasztjuk!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése