Hozzávalók:
Elkészítés:
- 1,5 bögre búzaliszt
- 1,5 bögre búzadara
- 2 ek cukor
- 1 kk só
- 1 tojás
- 1 cs sütőpor
- 1 cs szárított élesztő
- 4,5 bögre langyos víz
Elkészítés:
- Egy tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd folyamatos keverés mellett hozzájuk adjuk a langyos vizet is. Az így kapott masszát vagy összeturmixoljuk, vagy robotgéppel addig keverjük, míg csomómentes, homogén állagú nem lesz. Az edényt letakarjuk és fél órára meleg helyre félretesszük.
- Az ez után következők szinte már teljesen megegyeznek a hagyományos palacsintasütéssel: egy serpenyőt és benne pár csepp olajat nagy lángon felforrósítunk (baghrir sütésnél tényleg fontos, hogy forró legyen a serpenyő, különben az 1.-2. darab még nem fog igazán jól sikerülni).
- A félretett tésztánkat elővesszük, és újra átkavarjuk (itt már nem használunk robotgépet), majd egy merőkanálnyit kimerünk belőle és a forró serpenyőbe öntjük. Egy gyors mozdulattal körbebillentjük a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen oszoljon el, majd kb. 3 percig hagyjuk sülni
A receptet a
http://www.nosalty.hu/recept/baghrir-marokkoi-palacsinta találtam Csicseriborsó nevű felhasznál töltötte fel. A linkre kattintva bővebb információ után olvashattok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése