- 1kg rizs ("princ rise")
- pilavlik bulgur----> http://hu.wikipedia.org/wiki/Bulgur
- szőlőlevél ("yaprak")
- 2db paradicsom
- 1db vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- olíva olaj
- só, bors, piros paprika
- citromlé
Elkészítés:
A rizset átmossuk majd 2db paradicsomot reszelek rá és 2 gerezd fokhagymát, 1 db vöröshagymát , 3 szál újhagymát és 1 csokor petrezselymet mentával keverve felaprítok majd össze keverem a rizzsel. fél bögre olajat öntök rá majd 2 nagy csipetnyi sót és egy bő maréknyi bulgurt szórok bele. A szőlő levelet átmossuk. A lábast a petrezselyem szárával kirakjuk szellősen majd a tölteléket szőlő levélbe tekerem (töltelék alá kell). Végül citromlevet locsolhatok illetve paradicsom darabkákat apríthatok a töltelékek tetejére majd felöntöm vízzel addig, hogy épp ellepje a tölteléket. Kb 20 percig kis lángon főzzük majd amikor forrásban van még 15 perc és utána kész is!
Sztori: Barátom édesanyja tanította nekem Törökországban. Köszönet érte :)
Sztori: Barátom édesanyja tanította nekem Törökországban. Köszönet érte :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése