1, savanyúság
- 1kg uborka
- 1 fej káposzta
- 8 db hagyma
- 1 kg paprika
- 2 kg zöld paradicsom ( ha nincs nem muszáj bele)
2, Alaplé:
- 2,5 dl 20 %-os ecet
- 8dkg só
- 10 dkg cukor
- 2 kávéskanál szalicil
- 2 kávéskanál borkén por
Elkészítés:
- Összekeverjük az apróra vágott uborkát, káposztát, hagymát, paprikát, zöld paradicsomot, utána bele kell rakni egy végleges edénybe ( Pl: műanyag hordó stb.)
- Az alaplé hozzávalóit összekevered és bele öntjük a műanyag hordóba.
- Összekevertük.
- Bármikor meg lehet ismételni míg az edény teli nem lesz! 3 nap múlva fogyasztható!
Köszönet édesanyámnak! Ez a recept tőle származik. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése